Сайт Study in Ukraine заговорив французькою

Український державний центр міжнародної освіти (УДЦМО) запустив франкомовну версію сайту Study in Ukraine для іноземних студентів та абітурієнтів.

admin-ajax

Про це повідомила директорка УДЦМО Олена Шаповалова (на знімку).

Новинка розрахована передусім на студентів з Марокко та інших африканських країн. «Відтепер для іноземців, охочих здобути вищу освіту в Україні, сайт Study in Ukraine доступний французькою мовою.

Обрати університет, дізнатися про напрями підготовки, особливості вступу тощо — усе це можна з легкістю зробити нашим франкомовним вступникам», — зазначила Олена Шаповалова.

На Study in Ukraine зібрано повну інформацію про можливості навчання в Україні та іншу корисну інформацію. Зокрема, розміщено дані про університети та напрями підготовки, їхні веб-ресурси. Крім того, на сайті можна подати заявку та вступити до вишу онлайн.

Нині МЗС України працює над розбудовою тіснішої взаємодії з країнами Африки. Зокрема, у жовтні 2022 року відбулося африканське турне міністра закордонних справ України, яке охопило Сенегал, Кот-д’Івуар, Гану, Кенію.

Крім того, повідомлялося про низку зустрічей наших дипломатів та депутатів Верховної Ради зі своїми колегами — представниками згаданих та інших країн Африки. За підсумками було досягнуто важливих домовленостей, зокрема й у сфері освіти.

Нагадаємо, що з 2022 року іноземцям уперше дозволено вступати до українських вишів дистанційно.